Bouwkundige Keuring Belgie

Bouwkundige Keuring Belgie


4.6 sterren van (36 Google Reviews
)
Bekijk de beoordelingen van onze klanten over onze technische audits en energieadviezen op Google.

Afspraak Vastleggen

Wat de wetgeving aangeeft over een bouwkundige keuring België

Een gebouw dat bepaalde gebreken vertoont, wordt normaliter bij de verkoop ervan ook met vermelding van deze gebreken aangeboden. Althans dat hoort zo, want dit is bij wet bepaald, ter bescherming van de mogelijke koper. Maar de wet bepaalt ook dat elke koper de nodige inspanningen moet doen om zelf eventuele verborgen gebreken van een vastgoed vóór de aankoop ervan op te sporen. Vele kopers weten dat niet, en ontdekken dit pas wanneer ze nadien hopen om bij de rechtbank klacht in te dienen. Wie niet kan bewijzen dat hij of zij ook effectief inspanningen deed om vóór de aankoop eventuele gebreken op te vissen, komt van een kale reis thuis. Met ieder doet u er dus goed aan om een bouwkundige keuring België te laten uitvoeren wanneer u op het punt staat om vastgoed aan te kopen: aan de hand van een objectief verslag weet u meteen of er zich problemen voordoen, en hebt u nadien een bewijsstuk dat u wel degelijk de nodige stappen hebt ondernomen om zoveel mogelijk informatie vooraf te verzamelen.

Hoe werkt de bouwkundige keuring België?

Eerst en vooral dient erop gewezen te worden dat in België een bouwtechnische keuring alsnog geen verplichting is. Zowel de verkoper als de koper kunnen een verkoop afsluiten zonder een verslag van de technische staat van het gebouw te laten opmaken. Omdat het ontbreken van een dergelijke bouwkundige keuring België echter wettelijk wel gevolgen kan hebben wanneer de koper zich gedupeerd voelt, is het raadzaam om deze voorbereidende stap in uw aankoopproces op te nemen. U kunt een dergelijk auditrapport door een gespecialiseerd bedrijf laten opstellen. ImmoPass is in korte tijd een gevestigde waarde in de bouwsector geworden wegens de objectiviteit en professionaliteit bij het opstellen van auditrapporten. Voor de bouwkundige keuring Belgie neemt u met ons contact op: dat kan ook online. U wordt dan opgebeld door een van onze inspecteurs om een concrete afspraak vast te leggen. De inspecteur brengt dan een bezoek aan het pand, waarbij een checklist met een tachtigtal punten systematisch wordt overlopen. Uiterlijk 48 uur na het bezoek ontvangt u een volledig rapport, met alle aandachtspunten die voor de bouwkundige keuring België van belang zijn. Een dergelijke werkwijze garandeert de nodige transparantie over de technische staat van het gebouw, en laat niets aan het toeval over.

Met een bouwkundige keuring België zit u safe

Wanneer u het rapport van de technische audit op zak hebt, verbetert u aanzienlijk uw positie als kandidaat-koper. U hebt immers een duidelijk beeld op de staat van het gebouw, waardoor u mogelijke kosten voor verbeteringswerken en herstellingen kunt incalculeren. Bovendien kunt u aan de hand van het rapport de vraagprijs toetsen aan de werkelijke staat, wat u in staat stelt om eventueel over de prijs te onderhandelen. De gegevens die uit de bouwkundige keuring België blijken, zijn immers objectief door een externe deskundige vastgesteld, en zijn als dusdanig van doorslaggevend belang.

 

Zie ook: 

 

Hoe verloopt een energetische audit?

Maak een afspraak

U wil technisch & energetisch advies? Bestel online.

Vastleggen van een datum voor het bezoek

Onze architect zal u contacteren om een datum en uur voor het bezoek vast te leggen.

Bezoek van de architect

De architect bekijkt het gebouw en geeft een antwoord op al uw vragen.

Rapport

U ontvangt van ons een rapport met de aanbevelingen en kostenraming.

Wist je dat?

“De energieprestatie van een gebouw is niet alleen een label op een certificaat. U wint er financieel bij en ook uw comfort verhoogt. En meer nog: een goed onderhouden, energiezuinige woning zal haar waarde behouden of sterker stijgen in waarde, zeker gelet op de langetermijndoelsteling. Tegen 2050 moeten alle woningen EPC-label A hebben." Lees het artikel over ons energetisch renovatie-advies. Met de ImmoPass Technische Audit & Energieadvies wordt uw woning van de zolder tot de kelder door een architect bekeken. Zowel op technisch als energetisch niveau.

Pierre-Louis Firre - ImmoPass
Pierre-Louis Firre
Director ImmoPass
Btw inbegrepen
749
  • Bezoek van een architect
  • Energetische aanbevelingen
  • 80 technische controlepunten
  • Antwoorden op uw vragen
  • Kostenraming voor de werken
  • Zicht op beschikbare energiepremies
  • Volledig rapport
Maak een afspraak

Heel wat Vlamingen en Brusselaars lieten hun woning al technisch en energetisch doorlichten.
U ook?

“ Zeer tevreden over het finaal rapport, het bezoek van de architect en de service. Ook alles snel en efficiënt.”

Christophe
Google

“Fijn telefonisch contact gehad en een deskundige architect is ter plaatse gekomen. Een uitgebreid rapport gekregen met heldere aanbevelingen. Wij zijn tevreden”

“ Wat een dienst! Snel en responsief, precies wat nodig is in de huidige snelle vastgoedmarkt. De expertise van de architect kwam echt naar voren, hij merkte dingen op die een willekeurige koper nooit zou hebben gezien, en het gedetailleerde rapport was cruciaal om een ​​beslissing te nemen en zal helpen bij de uit te voeren werken. Dank u! ”

“ Zeer goed contact met de erkende architect. Het rapport is in lijn met wat ik verwachtte: het is voor mij een bruikbaar stappenplan van de te nemen renovaties/acties om de energieprestatie van de woning te verbeteren. ”

Louis
Google

Raadpleeg de voorbeeldrapporten

Wil u weten wat er wordt gecontroleerd tijdens het bezoek van een ImmoPass-architect en hoe het rapport eruit ziet? We stellen graag onze (geanonimiseerde en aangepaste) voorbeeldrapporten ter beschikking, zo krijgt u een idee van wat onze rapporten precies inhouden.

Download een voorbeeld
L'Audit Technique ImmoPass pour les immeubles résidentiels

Vermijd "Als ik het had geweten..."

Heeft u een specifiek project of een vraag over onze diensten?
Wij helpen u graag verder

Neem contact met ons op
Image
Ok, merci !
Ce siteweb utilise des cookies pour votre confort d'utilisation. Plus d'information