Kosten Renovatie Huis Berekenen

Renovatiewerken in het verschiet? Laat de kosten renovatie huis berekenen door ImmoPass

Bij renovatie aan een huis ligt vaak hier en daar een verrasssing om de hoek die uw budget uit zijn evenwicht kan brengen. Hoe goed u ook aan alle probeert te denken en hoe nauwkeurig u ook zelf zit te puzzelen en te tellen, reken maar dat er toch een extraatje zal opduiken. Wanneer uw budget om deze renovatiekosten te dekken wat krap berekend is, zit u al snel met een probleem. U laat kosten renovatie huis berekenen best aan experts in het vak over. Zij weten immers op basis van hun ervaring in de bouwsector waar er onverwachte problemen kunnen opduiken. ImmoPass werkt met onafhankelijke architecten die op basis van hun jarenlange ervaring een technische audit van uw gebouw komen uitvoeren. Tijdens deze audit wordt een grondige analyse van de staat van het gebouw uitgevoerd, op basis waarvan onze deskundige een overzicht opstelt van uit te voeren werken, inclusief een raming van de kosten voor de uitvoering ervan.

Kosten renovatie huis berekenen: een goede start voor een goed verloop

De deskundigen die voor ImmoPass een bouwtechnische keuring uitvoeren, zijn mensen die in de bouwsector al vele jaren ervaring achter de rug hebben. Hun ervaring vertaalt zich in een realistische kijk op de werken, de omvang en duur ervan, en last but not least de kostprijs voor uitvoering van deze werken. Wanneer u op deze mensen beroep doet om kosten renovatie huis berekenen voor te bereiden, weet u in ieder geval twee dingen zeker: dankzij hun objectiviteit tijdens de screening, hebt u gegarandeerd een volledig beeld van de werken die u mogelijk moet laten uitvoeren, en dankzij hun professionaliteit weet u ook dat hun kostenraming geen slag in de wind is, maar een werkelijke voorstelling is van te voorziene kosten. Bovendien stellen onze experts ook een prioriteitenplan op, zodat u minder dringende werken eventueel voor een tweede fase kunt reserveren.

Met ieder vormt het verslag van onze technische audit een uitstekende start om de planning van uw budget in goede banen te leiden.

Hoe begint u aan kosten renovatie huis berekenen?

‘Bezint eer u begint’ is ook bij renovatiewerken van toepassing. Een absolute voorwaarde is een goed zicht te hebben op werkelijk alle werken, ook werken waar u in eerste instantie niet echt aan denkt. Om een waterlek te dichten, hebt u een offerte van een bekwame loodgieter nodig. Tot dusver zit u goed. Maar misschien moet er ook opnieuw worden behangen of zijn er schilderwerken nodig nadat de loodgieter klaar is met de herstellingswerken. Dat is een tweede luik die misschien niet bij u opkwam, maar waar onze experts van ImmoPass bij het opstellen van hun rapport automatisch ook melding van maken voor kosten renovatie huis berekenen. Het is dan ook goed dat u als uitgangspunt de deskundigheid van een onafhankelijke expert voorop stelt, zodat u straks een overzicht hebt van alle werken en hoe deze best te spreiden.

Laat kosten renovatie huis berekenen door een expert van ImmoPass

Ervaring en expertise zijn kernbegrippen bij ImmoPass. Onze technici zijn architecten die jarenlang in de bouwsector actief zijn en zowel bij nieuwbouw als bij renovatie diepe wateren hebben overgestoken. Dit is een gigantische meerwaarde wanneer u op een dergelijke expert beroep doet. Laat ImmoPass de kosten renovatie huis berekenen en u weet dat alle aspecten bij de berekening zijn opgenomen. Want renovatiewerken impliceren andere interventies dan bij een nieuwbouw. U zit immers met een “bestaande situatie”, en dat betekent dat er altijd wel ergens iets in een hoekje verscholen kan zitten.

De technicus van ImmoPass zal daarom beginnen met een analyse van deze bestaande situatie, om mogelijke knelpunten en eventuele verborgen gebreken in kaart te brengen. Hij kan u meteen ook uitsluitsel geven of bestaande nutsvoorzieningen in uw gebouw nog altijd aan de nieuwe normen en wetten voldoen. Een nieuwe badkamer installeren kan een opwindend idee zijn om uw woning meer cachet te geven, maar de ontnuchtering kan groot zijn als uw kosten renovatie huis berekenen alleen gebaseerd is op de aanschaf van de nieuwe badkamer en de installatiekosten. Wat als de bestaande waterleidingen en afvoerbuizen aan vervanging toe zijn? Of als er geen ventilatie in de badkamer is voorzien die aan de huidige wetgeving in de bouwsector geldt? En als de elektriciteit van uw badkamer volledig moet worden vernieuwd omdat die niet langer aan de nieuwe voorschriften voor de veiligheid beantwoordt? Deze extra werken kunnen uw budget lelijk uit evenwicht brengen en u flink wat kopzorgen bezorgen. Een dergelijke “verrassing” vermijdt u gewoon als u aan een gespecialiseerd bedrijf zoals ImmoPass om een expert vraagt voor kosten renovatie huis berekenen.

Uw gemoedsrust dankzij kosten renovatie huis berekenen

Wanneer u op het punt staat om een mooi gelegen woning te kopen, vraagt u zich best even af welke kosten u moet voorzien bovenop de kosten voor de aanschaf van de woning en het schrijven van de koopakte. Om te beginnen is een woning waar anderen in geleefd hebben zelden instapklaar voor de nieuwe eigenaar. Meestal wilt u minstens een likje verf op de muren om alles wat op te frissen als opnieuw behangen niet uw ding is. Maar voordat u aan de decoratieve kant denkt, laat u toch best even kosten renovatie huis berekenen door een ervaren technicus. Wanneer een woning bijvoorbeeld met een vochtprobleem zit en u daar geen erg in hebt, kan de beslissing om u tot een likje verf te beperken u wel eens zuur opbreken...

Vochtproblemen maar ook structurele onvolkomenheden, zoals een gebrekkige isolatie, zijn euvels die u best laat oplossen voordat u uw intrek in uw nieuwe stekje neemt. De expert van ImmoPass kan voor u de kosten renovatie huis berekenen, zodat u weet hoeveel budget u werkelijk zult nodig hebben. Bovendien kan hij in zijn expertiseverslag aangeven welke werken er dringender zijn, zoals het oplossen van bestaande vochtproblemen, en welke werken er op termijn kunnen worden uitgevoerd, nadat u in de woning bent ingetrokken.