ImmoPass geeft technisch advies voor de VME

22 april 2022 door Tim Van Helden

Wilt u graag de technische staat van uw appartementsgebouw kennen en weten op welke termijn werken moeten uitgevoerd worden en hoeveel dat zal kosten? ImmoPass biedt de oplossing.

ImmoPass geeft technisch advies voor de VME | ImmoPass
ImmoPass geeft technisch advies voor de VME


ImmoPass, opgericht in België in 2018, is de eerste onafhankelijke organisatie die technische controles van vastgoed uitvoert. ImmoPass werkt hiervoor samen met een netwerk van partner-architecten die de woning op technisch vlak controleren en is actief in heel België en Luxemburg.

Wat brengt het ImmoPass-rapport in beeld?

Er wordt een spreekwoordelijke foto gemaakt van het gebouw door de ImmoPass-architect: de algemene staat van het gebouw wordt geschetst en als problemen worden vastgesteld zullen die worden opgenomen in een overzichtelijk rapport met de geschatte kostprijs om de problemen op te lossen en binnen welke termijn dit het beste gebeurd. De architect controleert het gebouw op meer dan 80 punten. Dat gaat dan van de technische staat van het dak tot de gemeenschappelijke kelder en garages. De architect zal ook een privatief appartement bezoeken om het terras grondiger te kunnen bestuderen.

Technische audit van de gemeenschappelijke delen van een mede-eigendom

Het technische beheer van een gebouw in mede-eigendom leidt vaak tot kopzorgen. Door een neutraal en onafhankelijk rapport te laten opmaken wordt het voor de VME makkelijker om beslissingen te nemen over welke werken het dringendst zijn en dus het best eerst uitgevoerd worden en voor de minder dringende werkzaamheden kan eventueel een spaarplan door de VME worden opgezet om het reservefonds te spijzen. Kortom; een financiële langetermijnplanning wordt eenvoudiger en het inzetten van de middelen uit het reservefonds kan daardoor efficiënter.

Vrijblijvende offerte op maat

Voor een offerte op maat of meer info kan u contact opnemen met de key account manager van ImmoPass in Vlaanderen: Jean-Luc Cappuyns via jeanluc@immopass.eu of 0472/88.89.06. Met het aantal gebouweenheden, het adres en de naam van de VME kan hij u al een vrijblijvende offerte bezorgen.

Als syndicus hoeft u tijdens het ImmoPass-bezoek niet zelf aanwezig te zijn. De architect kan begeleid worden door iemand van de VME, of indien hij de sleutels heeft, het bezoek ook helemaal alleen doen.

Download het voorbeeldrapport via onze website: https://www.immopass.eu/nl/voorbeeldrapport.

Wij staan u ter dienst

Heeft u een specifiek project of een vraag over onze diensten?

Neem contact op
Image