Bouwinspectie

Op het punt een eigendom te kopen? Laat eerst een bouwinspectie uitvoeren

Een huis of flatgebouw kopen doet u als privé-eigenaar slechts één keer, hooguit tweemaal in uw leven. Logisch dat u liever niet over één nacht ijs gaat. Maar hoe goed u zich ook voorbereid, als leek in het vak zijn er heel wat valkuilen die voor u verborgen kunnen blijven. Verborgen gebreken kunnen u later zuur opbreken en flink wat geld kosten. Om dergelijke onaangename verrassingen te vermijden, kunt u bij uw aankoop ook op een onafhankelijke expert beroep doen om een bouwinspectie te laten uitvoeren. ImmoPass doet beroep op architecten met jarenlange ervaring, die als geen ander met de kronkels en bijzonderheden van bouwtechnische problemen vertrouwd zijn. Als experts in het vak kunnen zij u tijdens uw aankoopproces begeleiden en u op objectieve wijze op een aantal aandachtspunten wijzen, die voor u belangrijk zijn om eventueel tot aankoop over te gaan.

Een bouwinspectie aanvragen bij ImmoPass

Op het punt een eigendom te kopen? Laat eerst een bouwinspectie uitvoeren Een huis of flatgebouw kopen doet u als privé-eigenaar slechts één keer, hooguit tweemaal in uw leven. Logisch dat u liever niet over één nacht ijs gaat. Maar hoe goed u zich ook voorbereid, als leek in het vak zijn er heel wat valkuilen die voor u verborgen kunnen blijven. Verborgen gebreken kunnen u later zuur opbreken en flink wat geld kosten. Om dergelijke onaangename verrassingen te vermijden, kunt u bij uw aankoop ook op een onafhankelijke expert beroep doen om een bouwinspectie te laten uitvoeren. ImmoPass doet beroep op architecten met jarenlange ervaring, die als geen ander met de kronkels en bijzonderheden van bouwtechnische problemen vertrouwd zijn. Als experts in het vak kunnen zij u tijdens uw aankoopproces begeleiden en u op objectieve wijze op een aantal aandachtspunten wijzen, die voor u belangrijk zijn om eventueel tot aankoop over te gaan.

Een bouwinspectie aanvragen bij ImmoPass Wanneer u beslist om een expert onder de arm te nemen om een deskundige analyse van de eigenschappen (en gebreken) van uw aankoop te laten uitvoeren, kunt u bij ImmoPass aankloppen. Wij hebben ons in deze materie gespecialiseerd en hanteren een grondige procedure om een volledige screening van het gebouw tot stand te brengen. ImmoPass werkt met erkende architecten, die instaan voor een technische audit aan de hand van een beproefde methode. Bovendien kunnen onze technici u ook tijdens uw aankoop begeleiden, om de technische kwaliteit van uw toekomstige aankoop aan de hand van een bouwinspectie op een objectieve manier te beoordelen. Als toekomstige eigenaar hebt u er uiteraard alle belang bij om op de hoogte te zijn van alle technische aspecten van het gebouw. Dit helpt u om de waarde van het gebouw beter in te schatten, en is eveneens een vooruitblik naar kosten die u op termijn moet inplannen voor eventuele herstellingswerken of uit te voeren verbeteringen (isolatie aanbrengen, lekken opsporen die voor vochtproblemen zorgen, enz.).

Een bouwinspectie is niet verplicht en kan zelfs door de koper worden geweigerd, maar in dat geval moet er bij u als kandidaat-koper wel ergens een belletje gaan rinkelen.

Het nut van de ImmoPass bouwinspectie bij nieuwbouw

Een deskundige analyse door een onafhankelijke architect is niet alleen bij bestaande gebouwen van groot nut. Ook bij nieuwbouw kan men op ImmoPass rekenen om voorafgaand aan de oplevering om een bouwinspectie te vragen. Onze technicus kan u of de syndicus immers begeleiden tijdens een bezoek aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw om er eventuele problemen tijdig vast te stellen. Verder wordt nagegaan of de tot dan toe uitgevoerde werken ook conform zijn. Het verslag van deze technische audit vormt een waardevol instrument om onderlegde feedback aan de projectontwikkelaar te geven. Op die manier kan men alsnog de nodige correcties implementeren of aangekaarte problemen onmiddellijk oplossen voordat tot een definitieve oplevering van de nieuwbouw wordt overgegaan. Voorkomen is en blijft immers beter dan genezen.

 

Zie ook: