Woningcontroleur

Woningcontroleur


4.6 sterren van (36 Google Reviews
)
Bekijk de beoordelingen van onze klanten over onze technische audits en energieadviezen op Google.

Afspraak Vastleggen

Een technisch verslag van de woningcontroleur heeft een belangrijke juridische inslag

Wanneer er een vermoeden opduikt dat een bepaald pand niet aan de bouwkundige voorwaarden voldoet om gezond, kwaliteitsvol wonen te verzekeren, kan de Vlaamse wooninspectie, een dienst van het agentschap Wonen-Vlaanderen, een onderzoek instellen. Een woningcontroleur wordt aangesteld, die het gebouw aan een specifieke screening onderwerpt. Een vast aantal pijnpunten worden zorgvuldig gecontroleerd, zoals de staat van houten ramen en deuren, de aanwezigheid van vochtschade, de installatie en werking van sanitaire voorzieningen in de badkamer, keuken en het toilet, de veiligheid van technische installaties (bijvoorbeeld de verwarmingsketel), de mogelijkheid op CO-vergiftiging en de mogelijkheid om de woning voldoende te verluchten, enzovoort. Het technische verslag van de woningcontroleur, dat op basis van deze aandachtspunten wordt opgesteld, is een rechtsgeldig document op basis waarvan er verdere acties worden ondernomen.

Welke stappen worden er gevolgd na het verslag van de woningcontroleur?

Wanneer de woningcontroleur belangrijke tekortkomingen vaststelt, dan worden die in het proces-verbaal opgenomen. Indien nodig volgt ook een herstelvordering. Voor de verhuurder betekent dit dat het hoog tijd is om in actie te treden en de aanbevelingen van de woningcontroleur zorgvuldig op te volgen. Er wordt immers een bepaalde termijn gegeven om de nodige herstellingen of verbeteringswerken te laten uitvoeren, en dit is zeker niet licht op te nemen omdat de vordering samen met het verslag naar het parket wordt doorgespeeld. Indien de eigenaar-verhuurder niet op de vordering ingaat, kan het parket een geldboete of zelfs een gevangenisstraf opleggen. Wanneer de verhuurder echter goed gevolg geeft en overgaat tot uitvoering van herstellingswerken en verbeteringen, dan voert de woningcontroleur een nieuwe inspectie uit. Na de nieuwe technische controle wordt uiteraard een nieuw proces-verbaal opgesteld. Dit document heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een conformiteitsattest. Beide pistes impliceren echter dat gerechtelijke tussenkomst nodig was, en uiteraard wenst u dergelijke toestanden te vermijden. Hoe kunt u daarvoor zorgen? ImmoPass weet raad!

Vraag een technische audit bij ImmoPass voordat de woningcontroleur in actie moet treden

Wanneer u als eigenaar op zeker wilt spelen, kunt u voordat de gerechtelijke molen begint te draaien en een bezoek van de woningcontroleur door een van uw huurders wordt aangevraagd, zelf om een technische controle vragen bij een onafhankelijke expert, zoals ImmoPass. Wij doen beroep op onafhankelijke architecten die een eventuele delicate situatie volgens bouwtechnische criteria op objectieve wijze aan een grondige analyse onderwerpen. Onze expert hanteert een checklist, net zoals de woningcontroleur, die een vast aantal checkpoints bevat om bouwtechnische gebreken te ontmaskeren en zo een gedetailleerd overzicht van te verbeteren punten op te stellen. Ook de prioriteiten worden in het verslag van onze expert vermeld, zodat u op strategische wijze de dringendste problemen het eerst kunt aanpakken, om daarna ook secundaire problemen de nodige aandacht te geven. De expert van ImmoPass biedt u aldus aan de hand van een technisch verslag een handig instrument om alle acties in te plannen, zodat u een bezoek van de woningcontroleur kunt vermijden, door op voorhand te handelen.

 

Zie ook: 

 

Hoe verloopt een energetische audit?

Maak een afspraak

U wil technisch & energetisch advies? Bestel online.

Vastleggen van een datum voor het bezoek

Onze architect zal u contacteren om een datum en uur voor het bezoek vast te leggen.

Bezoek van de architect

De architect bekijkt het gebouw en geeft een antwoord op al uw vragen.

Rapport

U ontvangt van ons een rapport met de aanbevelingen en kostenraming.

Wist je dat?

“De energieprestatie van een gebouw is niet alleen een label op een certificaat. U wint er financieel bij en ook uw comfort verhoogt. En meer nog: een goed onderhouden, energiezuinige woning zal haar waarde behouden of sterker stijgen in waarde, zeker gelet op de langetermijndoelsteling. Tegen 2050 moeten alle woningen EPC-label A hebben." Lees het artikel over ons energetisch renovatie-advies. Met de ImmoPass Technische Audit & Energieadvies wordt uw woning van de zolder tot de kelder door een architect bekeken. Zowel op technisch als energetisch niveau.

Pierre-Louis Firre - ImmoPass
Pierre-Louis Firre
Director ImmoPass
Btw inbegrepen
749
  • Bezoek van een architect
  • Energetische aanbevelingen
  • 80 technische controlepunten
  • Antwoorden op uw vragen
  • Kostenraming voor de werken
  • Zicht op beschikbare energiepremies
  • Volledig rapport
Maak een afspraak

Heel wat Vlamingen en Brusselaars lieten hun woning al technisch en energetisch doorlichten.
U ook?

“ Zeer tevreden over het finaal rapport, het bezoek van de architect en de service. Ook alles snel en efficiënt.”

Christophe
Google

“Fijn telefonisch contact gehad en een deskundige architect is ter plaatse gekomen. Een uitgebreid rapport gekregen met heldere aanbevelingen. Wij zijn tevreden”

“ Wat een dienst! Snel en responsief, precies wat nodig is in de huidige snelle vastgoedmarkt. De expertise van de architect kwam echt naar voren, hij merkte dingen op die een willekeurige koper nooit zou hebben gezien, en het gedetailleerde rapport was cruciaal om een ​​beslissing te nemen en zal helpen bij de uit te voeren werken. Dank u! ”

“ Zeer goed contact met de erkende architect. Het rapport is in lijn met wat ik verwachtte: het is voor mij een bruikbaar stappenplan van de te nemen renovaties/acties om de energieprestatie van de woning te verbeteren. ”

Louis
Google

Raadpleeg de voorbeeldrapporten

Wil u weten wat er wordt gecontroleerd tijdens het bezoek van een ImmoPass-architect en hoe het rapport eruit ziet? We stellen graag onze (geanonimiseerde en aangepaste) voorbeeldrapporten ter beschikking, zo krijgt u een idee van wat onze rapporten precies inhouden.

Download een voorbeeld
L'Audit Technique ImmoPass pour les immeubles résidentiels

Vermijd "Als ik het had geweten..."

Heeft u een specifiek project of een vraag over onze diensten?
Wij helpen u graag verder

Neem contact met ons op
Image
Ok, merci !
Ce siteweb utilise des cookies pour votre confort d'utilisation. Plus d'information