Vlaamse Wooninspectie

Vlaamse Wooninspectie


4.6 sterren van (36 Google Reviews
)
Bekijk de beoordelingen van onze klanten over onze technische audits en energieadviezen op Google.

Afspraak Vastleggen

De grondbeginselen voor de Vlaamse wooninspectie

Een veel voorkomende praktijk in Vlaanderen (en natuurlijk ook daarbuiten) is het fenomeen van de huisjesmelkerij. Huizen en panden verhuren is voor sommigen gewoon een lucratieve bezigheid waar het vooral gaat om makkelijk geld opstrijken. Huurders die moeilijk aan een vast onderkomen raken, worden vaak het slachtoffer van dergelijke verhuurders. Vaak krijgen ze bij deze huisjesverpatsers zonder scrupules panden te huur aangeboden die ronduit ongezond zijn om in te wonen (verkrotting), of zelfs helemaal niet voor verhuur als woning geschikt zijn (bijvoorbeeld een schuur zonder sanitaire voorzieningen). Om dergelijke praktijken aan banden te leggen, heeft het agentschap Wonen-Vlaanderen de dienst Vlaamse wooninspectie in het leven geroepen. Het is de bedoeling dat deze dienst strafrechtelijk kan optreden bij elke vaststelling van omstandigheden bij verhuurd vastgoed die de woningkwaliteit benadelen.

De Vlaamse wooninspectie stelt een aantal prioriteiten

Om de woningkwaliteit voor alle huurders veilig te stellen, wil de Vlaamse wooninspectie aan de verhuurders bepaalde prioriteiten opleggen die binnen een wettelijk kader al of niet een strafbaar feit kunnen opleveren. Zo is het bij wet verboden om onbewoonbaar verklaarde woningen toch verder te huur aan te bieden. Verder gaat de Vlaamse wooninspectie drastisch optreden wanneer in een gebouw toestanden worden vastgesteld die oorzaak zijn van ernstige risico’s voor de gezondheid of de veiligheid van de bewoners van het pand. Gebouwen met ernstige gebreken kunnen bij een bezoek van de inspecteur van de Vlaamse wooninspectie aanleiding zijn tot strafrechtelijke sancties voor de verhuurder. Ook kan de wooninspectie aanleiding zijn voor een proces-verbaal en een herstelvordering, die de verhuurder een aantal acties oplegt om dringende herstellingswerken te laten uitvoeren, ten behoeve van de gezondheid van de huurders en de woningkwaliteit van het verhuurde pand. Om te vermijden dat u in een dergelijk gerechtelijk circuit belandt, hebt u er als verhuurder alle belang bij om zelf het vastgoed dat u te huur aanbiedt aan een deskundige screening te onderwerpen, zodat u tijdig de nodige werken kunt laten uitvoeren.

De Vlaamse wooninspectie ter garantie van de woningkwaliteit in Vlaanderen

Ontstaan uit een noodzaak om aan schrijnende situaties paal en perk te stellen, wil de Vlaamse wooninspectie in eerste instantie de huurders een menswaardig, gezond onderkomen verzekeren. Verhuurpraktijken die aan de illegaliteit grenzen, dienen met vastberadenheid ontworteld te worden. Regels die de woningkwaliteit verzekeren, zorgen voor een structureel, objectief kader om de woongeschiktheid te bepalen. ImmoPass weet als geen ander hoe belangrijk dergelijke objectiviteit is om uw huurders de nodige levenskwaliteit te verzekeren, zoals dit door de wet wordt beschermd. Hoewel een technische audit alsnog geen verplichting is wanneer u een pand ter verhuur wil aanbieden, speelt u best deze troef uit om uw toekomstige huurders een gezonde, veilige woning aan te bieden, en vooral om te anticiperen op een eventueel onderzoek door de Vlaamse wooninspectie. Een bouwkundige keuring door een onafhankelijke expert stelt u bovendien in staat om punten op te sporen die dringend aangepakt moeten worden om de woningkwaliteit van uw eigendom te verzekeren.

 

Zie ook:

 

Hoe verloopt een energetische audit?

Maak een afspraak

U wil technisch & energetisch advies? Bestel online.

Vastleggen van een datum voor het bezoek

Onze architect zal u contacteren om een datum en uur voor het bezoek vast te leggen.

Bezoek van de architect

De architect bekijkt het gebouw en geeft een antwoord op al uw vragen.

Rapport

U ontvangt van ons een rapport met de aanbevelingen en kostenraming.

Wist je dat?

“De energieprestatie van een gebouw is niet alleen een label op een certificaat. U wint er financieel bij en ook uw comfort verhoogt. En meer nog: een goed onderhouden, energiezuinige woning zal haar waarde behouden of sterker stijgen in waarde, zeker gelet op de langetermijndoelsteling. Tegen 2050 moeten alle woningen EPC-label A hebben." Lees het artikel over ons energetisch renovatie-advies. Met de ImmoPass Technische Audit & Energieadvies wordt uw woning van de zolder tot de kelder door een architect bekeken. Zowel op technisch als energetisch niveau.

Pierre-Louis Firre - ImmoPass
Pierre-Louis Firre
Director ImmoPass
Btw inbegrepen
749
  • Bezoek van een architect
  • Energetische aanbevelingen
  • 80 technische controlepunten
  • Antwoorden op uw vragen
  • Kostenraming voor de werken
  • Zicht op beschikbare energiepremies
  • Volledig rapport
Maak een afspraak

Heel wat Vlamingen en Brusselaars lieten hun woning al technisch en energetisch doorlichten.
U ook?

“ Zeer tevreden over het finaal rapport, het bezoek van de architect en de service. Ook alles snel en efficiënt.”

Christophe
Google

“Fijn telefonisch contact gehad en een deskundige architect is ter plaatse gekomen. Een uitgebreid rapport gekregen met heldere aanbevelingen. Wij zijn tevreden”

“ Wat een dienst! Snel en responsief, precies wat nodig is in de huidige snelle vastgoedmarkt. De expertise van de architect kwam echt naar voren, hij merkte dingen op die een willekeurige koper nooit zou hebben gezien, en het gedetailleerde rapport was cruciaal om een ​​beslissing te nemen en zal helpen bij de uit te voeren werken. Dank u! ”

“ Zeer goed contact met de erkende architect. Het rapport is in lijn met wat ik verwachtte: het is voor mij een bruikbaar stappenplan van de te nemen renovaties/acties om de energieprestatie van de woning te verbeteren. ”

Louis
Google

Raadpleeg de voorbeeldrapporten

Wil u weten wat er wordt gecontroleerd tijdens het bezoek van een ImmoPass-architect en hoe het rapport eruit ziet? We stellen graag onze (geanonimiseerde en aangepaste) voorbeeldrapporten ter beschikking, zo krijgt u een idee van wat onze rapporten precies inhouden.

Download een voorbeeld
L'Audit Technique ImmoPass pour les immeubles résidentiels

Vermijd "Als ik het had geweten..."

Heeft u een specifiek project of een vraag over onze diensten?
Wij helpen u graag verder

Neem contact met ons op
Image
Ok, merci !
Ce siteweb utilise des cookies pour votre confort d'utilisation. Plus d'information